Honlap címe

Újdonság!!!

Elkezdek egy napló című részt, amiben az átlag napjaimat mutatom be!!!

Nincs időőőőőm!

Sajnos most, hogy elkezdődött a suli sokkal kevesebb az időm tanulni. Így hát ritkábban tudok mejd csak írni.frown Ezt bocsássátok meg nekem. Remélem így is nézitek és követitek majd az oldalt.wink Azért hetente egy bejegyzést megígérhetek!!cheeky

Jön a suli. Örüljek?

A legtöbb gyerek arra a kérdésre, hogy várod a sulit, általában hidegen rávágja, hogy nem, holott ez nem így van. Az oka az, hogy ezt cikinek tartjuk, pedig nem az. A legtöbb gyerek várja is az iskolát, meg nem is. Nem várja, mert mint más cikkekben is említettem korán kell kelni, cipekedni, figyelni. Viszont várják is, mert ott vannak a barátok. Három hónapja nem láttuk őket, kíváncsiak vagyunk  mi változott, mi lett más. Hisz, lássuk be az iskola remek ismerkedésre, és barátkozásra. Itt töltjük a legtöbb időt a barátainkkal. Így hát elkerülhetetlen, hogy ha ezt kifele nem is mutatjuk belül várjuk a sulit, de persze nem a tanulásért. 

Az idő (a képről 2)

Az idő pénz szól a mondás. Sajnos hétköznapjainkban ez így van, pedig nem kéne. Reggel korán kell indulni, sietni. majd az órák közti rövidke szünet, az edzés. Mind ugyanarról szól (legalábbis a tinik számára) oda kell érni, sietni, elveszi a szabadidőt. A mai világban sokszor így van, de lehet másképp. Próbálják ki a szülők, hogy hagyják, hogy a gyerek ne járjon edzésre, vagy más programra, a gyerek hamar meg fogja unni, hogy nincs mit kezdenie magával. Ha nem így van akkor tényleg nincs szüksége erre a gyereknek. Sokszor segíthet viszont egy jó időbeosztás. Sajnos magamon tapasztalom, hogy sokszor azért nincs időnk, mert nem tudjuk jól beosztani. Vegyék rá a szülők a gyerekeket, hogy próbálják ki milyen egy előre megírt JÓ időbeosztás. Valószínüleg segíteni fog, de nem lesz könnyű elfogadtatni a gyerekkel. 

A képről!

Ebben a korban sokan gondolják  azt, hogy az életük szürke, és nincs is semmi értelme. Ők csak egy film szereplői, statiszták, és csak a buli, meg a partik érdeklik őket. Pedig ez nem így van. Szerintem a tinédzsereknek van a legjobb élete. Kalandos, bulis, és vidám. Ebben a korban ismerkedünk, tanulunk, fejlődünk. Ebben a korban vannak az első szerelmek, első szakítások. Ezek szintén nagyon megviselik a tiniket. Sokszor változó a hangulatunk egyszer még vidámak, pár pillanat múlva már szomorúak vagyunk. Ezt a szülőnek sajnos el kell viselni, amíg gyereke ki nem növi.

Tipp (gyerekeknek)

Hogyan éld túl a sulit? Mindig azokat az órákat nézd amit szeretsz azt várd, és nézd azt, hogy már nem kell sokat túlélni!

Tipp (szülőknek)

Megpróbálhatják, hogy azért cserébe, hogy gyerekünk nem jár edzésre próbálja ki ezt az időbeosztásos dolgot!!!

Tipp (szülőknek)

Sajnos ezt viselni kell. A gyerek nem tehet róla, hogy hangulatingadozásai vannak, erről csak a hormonok tehetnek. A gyerek nem direkt ilyen, tehát próbáljanak elnézőbbek lenni.